دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 فروردين 1399 - 12:37
یادداشت وارده؛

5 راهبرد پیشنهادی برای جهش نسبی تولید در سال ۱۳۹۹ 

پنج راهبرد کوتاه‌مدت برای جهش تولید حتی به صورت نسبی در سال 1399پیشنهاد می‌شود تا بتوان از شرایط کنونی اقتصادی به رونق هرچند نسبی رسید.
کد خبر : 479622

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ بسیاری از تئوری‌های اقتصادی برای جهش تولید و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار در کشورها، راهبردهای میان‌مدت و بلندمدت ارائه داده‌اند.


 اما شواهد یک قرن اخیر نشان می‌دهد گاهی کشورها به لحاظ سیطره عوامل غیراقتصادی به ناچار راهبردهای بلندمدت و میان‌مدت را موقتاً رها کرده و چگونگی جهش نسبی تولید در کوتاه‌مدت را در دستور کار قرار داده‌اند.


بدیهی است که کشور ما اکنون در شرایط کاملاً خاصی قرار دارد. مشکلات ساختاری انباشته شده اقتصاد ملی پس از جنگ تحمیلی، خسارت‌های جانی و اقتصادی در حال وقوع شیوع ویروس کرونا و تحریم‌های یکجانبه آمریکا برخی از مهم‌ترین عوامل شکل‌دهنده این شرایط خاص هستند.


بنابراین با توجه به این شرایط خاص، برای جهش تولید حتی به صورت نسبی در سال 1399، پنج راهبرد کوتاه‌مدت پیشنهاد می‌شود:


5 راهبرد کوتاه‌مدت برای تحقق شعار سال 99


1. عبور از سیاست شکست‌خورده پول‌پاشی کور برای رشد تولید و اشتغال مانند سه دهه گذشته و اعمال سیاست «هدایت اعتبار» که مبانی و تجربیات بین‌المللی آن در دسترس است.


2. تمرکز واقعی و عملی بر حمایت از سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای (توسعه واحدهای فعال موجود) به جای سرمایه‌گذاری‌های ایجادی (راه‌اندازی واحدهای جدید) بخش خصوصی در سال 1399.


3. تمرکز سیاست هدایت اعتبار و ارائه مشوق‌های دولت به کسب‌وکارهایی که دارای سه ویژگی ضریب فزاینده تولیدی بالاتر، ضریب اشتغال بالاتر و وابستگی کمتری به واردات واسطه‌ای و ارز هستند.


4. رفع موانع سرمایه‌گذاری و بهبود محیط کسب‌وکار بخش خصوصی از طریق به‌کارگیری ظرفیت‌های قانونی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی (اجرای کامل 14 حکم ماده 11 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار)


5. نظارت مستمر و جسورانه مجلس یازدهم بر تمرکز عملی و واقعی دولت فعلی روی جهش تولید در سال 1399 و گرفتار نشدن در چرخه تکراری رها‌سازی اقتصاد کشور توسط دولت‌های پس از جنگ تحمیلی در سال پایانی عمر خود و منتهی به انتخابات ریاست جمهوری. 


البته اثربخشی این موارد برای جهش تولید در سال 1399 تا حدود زیادی منوط به کنترل هرچه سریع‌تر شیوع ویروس کرونا و عادی‌سازی کامل فعالیت‌های کارگزاران اقتصادی در کشور حداکثر تا پایان اردیبهشت خواهد بود.


عباس علوی‌راد عضو انجمن اقتصاددانان ایران و هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ابرکوه


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب